Op al onze datacenterlocaties bieden wij diverse hoogwaardige netwerkdiensten aan, variërend van eenvoudige VLAN-configuraties tot MPLS, en van kantoorinternet tot BGP Transit. In de provincie Groningen kunnen we zelfs assisteren bij de aanleg van een glasvezelverbinding tussen een van onze datacenterlocaties en jouw kantoor.
Wil je te allen tijde verbonden blijven met de wereld, ongeacht de omstandigheden? CJ2 heeft ruime ervaring in het verbinden van locaties en systemen. Onze datacenterdiensten komen optimaal tot hun recht met een stabiele en betrouwbare verbinding naar jouw kantoor of andere locatie. Al onze netwerkdiensten zijn onderling combineerbaar. Of je nu een directe lijn van A naar B wilt of bijvoorbeeld internet op jouw locatie wilt ontvangen, wij bieden meestal een uptime garantie van 99,99%.
Netwerkverbindingen zijn in alle soorten mogelijk bij CJ2. Staat jouw situatie er niet tussen? We helpen graag met een passend advies voor jouw organisatie. Bel ons op 050-5714240.
Soorten netwerkverbindingen
Wat is MPLS
MPLS (Multiprotocol Label Switching) is een technologie voor het beheren en routeren van netwerkverkeer. Het maakt gebruik van labels op datapakketten om de route efficiënter te bepalen. Hierdoor wordt data sneller en met minder overhead door het netwerk gerouteerd. MPLS wordt vaak door serviceproviders en grote organisaties gebruikt om betrouwbare en schaalbare netwerken te creëren, geschikt voor diverse toepassingen zoals spraak, video en gegevens.
Wat is VLAN
Een VLAN (Virtual Local Area Network) is een virtueel netwerk dat is gecreëerd binnen een fysiek netwerk. Het stelt apparaten in staat om met elkaar te communiceren alsof ze zich in hetzelfde fysieke netwerk bevinden, ongeacht hun fysieke locatie. VLAN's worden gebruikt om netwerksegmentatie, beveiliging en efficiënte gegevensuitwisseling te bevorderen.
Wat is BGP
BGP (Border Gateway Protocol) is een routingprotocol dat wordt gebruikt om de uitwisseling van route-informatie tussen verschillende autonome systemen (AS) op het internet te beheren. Het helpt bij het nemen van beslissingen over het beste pad voor dataverkeer tussen netwerken. BGP speelt een cruciale rol in het functioneren van het wereldwijde internet door routers te informeren over beschikbare routes en de optimale route voor gegevensoverdracht te selecteren.
Wat is WAVE in relatie tot Dark Fiber
In de context van Dark Fiber verwijst WAVE naar Wavelength Services. Wavelength Services maken gebruik van specifieke golflengten van licht op glasvezel om gegevens te transporteren. Het maakt het mogelijk om grote hoeveelheden gegevens met hoge snelheid over het donkere glasvezelnetwerk te verzenden. WAVE, in deze zin, benadrukt de golflengtegebaseerde aard van de service, die kan worden gebruikt voor snelle en efficiënte gegevensoverdracht over dark fiber-infrastructuren.
Hoe werkt glasvezel
Glasvezel werkt door gegevens in de vorm van lichtsignalen via dunne, flexibele glasdraden te verzenden. Deze glasdraden bestaan uit zuiver glas of plastic. De gegevens worden omgezet in digitale signalen en via laserlicht door de glasvezelkabel gestuurd. Aan elk uiteinde van de kabel bevinden zich apparaten (zoals zenders en ontvangers) die het licht omzetten in elektrische signalen en omgekeerd. Glasvezel biedt hoge snelheden en grote bandbreedte, wat het ideaal maakt voor snelle en betrouwbare datatransmissie. Het is een geavanceerde technologie die wordt gebruikt voor breedbandinternet, telefonie en andere communicatiediensten.
Hoe werkt straalverbinding
Straalverbinding, ook wel bekend als draadloze straalzender, werkt door radiogolven te gebruiken om gegevens tussen twee punten draadloos over te brengen. Het proces gaat als volgt:
- Zender en Ontvanger: Er zijn twee hoofdcomponenten: de zender en de ontvanger. Beide punten moeten een duidelijke lijn van zicht hebben voor een effectieve straalverbinding.
- Radiogolven: De zender converteert gegevens in radiogolven. Deze radiogolven kunnen een bepaalde frequentie en modulatie hebben, afhankelijk van de gebruikte technologie.
- Overdracht: De radiogolven worden vervolgens draadloos uitgezonden vanaf de zender naar de ontvanger. Het is belangrijk dat er geen obstakels zijn die de straal kunnen blokkeren, aangezien straalverbindingen werken op basis van een directe lijn van zicht.
- Ontvangst en Decodering: Bij de ontvanger worden de radiogolven opgevangen en gedecodeerd. De oorspronkelijke gegevens worden hersteld.
- Gegevensoverdracht: De gedecodeerde gegevens worden overgedragen naar het lokale netwerk of apparaat, waardoor draadloze connectiviteit wordt geleverd tussen de twee punten.
Straalverbindingen worden vaak gebruikt voor snelle datatransmissie over grote afstanden zonder fysieke bekabeling, wat ze geschikt maakt voor communicatie tussen gebouwen, heuvels, of andere locaties waar het leggen van kabels moeilijk is.